DKG Finland

Delta Kappa Gamma on avainasemassa olevien naiskasvattajien järjestö, jolla on jäseniä Pohjois-Amerikassa, Väli-Amerikassa ja Euroopassa. Lähes 60.000 jäsentä 17 maassa edistävät naiskasvattajien ammatillista ja henkilökohtaista kasvua sekä korkeatasoista osaamista kasvatustyössä.

Suomeen Delta Kappa Gamma tuli  1974, jolloin perustettiin Alpha-jaosto Helsinkiin ja Beta-jaosto Jyväskylään. Näitä seurasivat Gamma Turkuun 1975, Epsilon Joensuuhun 1980 ja Zeta Tampereelle 1990. Suomen Delta Kappa Gamma-yhdistys on vuorollaan kullakin jaostolla kahden vuoden ajan johdettavanaan. Jäseniä on tällä hetkellä noin 100. Yhdistyksen vuosikokous ja seminaari on täten ko. jaoston ja Delta Kappa Gamman johtokunnan harteilla.

DKG Society International julkaisee jäsenilleen The DKG News ja President’s Page julkaisuja sähköisesti. Ne ovat luettavissa omilla tunnuksilla (jäsennumero ja salasana).

Lisäksi ammatillisia ja tieteellisiä julkaisuja ovat The Bulletin, joka ilmestyy viisi kertaa vuodessa kahdessa muodossa. DKG Journal, International Journal for Professional Educators, ilmestyy kolme kertaa vuodessa sähköisesti ja keskittyy tutkimuspohjaisiin vertaisarvioituihin artikkeleihin jonkin teeman ympärille. Magazine, Collegial Exchange, julkaistaan paperiversiona kaksi kertaa vuodessa. Tämä julkaisu keskittyy ammatillista kasvua kehittäviin aiheisiin.

Useista stipendirahastoista on mahdollista hakea apurahoja opintoihin, seminaareihin ja kokouksiin. Kukin paikallisyhdistys jakaa myös pieniä kannustusstipendejä.

Paikallisella tasolla pyritään toteuttamaan yhdistyksen tavoitteita. Kullakin jaostolla on oma teemavuotensa, toimintasuunnitelmansa ja avustusprojektinsa.

Yhdistys liittyi Naisjärjestöjen Keskusliittoon 1990.

Suomen DKG ry:n vuosikokous 2022 oli Helsingissä la 9.4.2022. Seuraava vuosikokous on 15.4.2023 myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Joka toinen vuosi järjestetään DKGn kansainvälinen konferenssi Euroopassa.. Viimeisin konferenssi oli Islannissa Reykjavikissa 25.-27.7.2019. Osallistujia oli noin 250 seitsemästä Euroopan maasta sekä Amerikan mantereelta. Tämän linkin kautta pääset tutustumaan ohjelmaan sekä katsomaan Reykjavikin konferenssikuvia - siellä näkyy myös suomalaisia osanottajia ja pajanpitäjiä, joita oli 15.

Group Photo
Photograph: Jaana Hanninen

Seuraava kansainvälinen konferenssi Euroopassa, International Conference in Europe, on Suomessa kesällä heinäkuun lopulla 2023. Tervetuloa! Ohjelmasta lisää myöhemmin.

Joka toinen vuosi on järjestön kansainvälinen konferenssi. Viimeisin kansainvälinen konferenssi oli New Orleansissa Louisianassa 12.-16.7.2022. Edellinen oli Philadelphiassa, Pennsylvaniassa 7.-11. heinäkuuta 2020, joka pidettiin virtuaalisesti.

Find us on Facebook